KARAMEL (E 150 D)
Karamel ürünlere renk vermek için kullanılan doğal katkı maddesidir. Firmamız da Coca Cola formülasyonunda üretilen ürünümüz içerisinde bulunan E-150 D Sıvı karamel, Türk Gıda Kodeksi ve ilgili Avrupa Birliği mevzuatına uygundur. E-150 D Sıvı karamel %100 kristal toz şekerden üretilmektedir ve %100 doğaldır.
Rengi şekerin kendi rengidir ve kızıl kahve renginde berrak sıvı görünümlüdür. Çökme yapmaz, şişe de ve ambalaj da leke bırakmaz, kolay çözünür, dağılımı güzeldir, donmaz ve Dünya standartlarında ki karamel kodlarına göre tektir.

SPECIAL KARAMEL
Special Karamel (Amonyum Sülfit işlemi görmemiş karamel)
Karamelize şeker olarak da tabir edilen special sos karamel, koyu sarı-açık kahve renginde, ürüne lezzet katan, tatta doygunluk sağlayan, ve ürüne parlaklık veren bir yapıdadır. Amonyak ve sülfit işlemine tabi tutulmamıştır. Special sos karamel kullanıldığı ürünler de çökme yapmaz, ambalajda iz ve leke bırakmaz. Portakallı, meyveli, alkollü, alkolsüz içecekler de elma suyu, elma sirkesi, yazlık helva, nar ekşisi ve pekmez ürünler de kullanılır.
Special Karamel Ürünlerimiz
E-150 D Special Sıvı Karamel
Special (sos) Karamel
Dondurma Sosları: Böğürtlen, Portakal, Vişne, Limon, Kivi, Kayısı, Şeftali, Karamel, Muz Kavun Aromalı
Meyve Konsantresi: Limon, Vişne, Portakal, Çilek, Kivi, Kola
Sirke: Üzüm Sirkesi, Elma Sirkesi
Bal
Bardak Meyve Suyu: Çilek, Vişne, Portakal, Limonata

KARAMEL KODLARI
E-150 A Karamel
B Kostik ve Sülfit işlemiş
C Amonya Karamel
D Sülfit Amonya Karamel
E-150 D Karamel Amonyum Sülfit Karamel
KARAMEL KULLANIM ALANLARI
Alkollü alkolsüz içecekler, şekerleme ürünleri, fırıncılık ürünleri, sütlü ürünler, şarap, kesme şeker, sirke, meşrubatlar, dondurma külahları, dondurma sosları, gofret, çeşitleri, soya sosu pestil, nar ekşisi, şalgam suyu, bar sosları, ilaç endüstrisi, et ürünleri, tavuk ürünleri, sıvı yağlar, sanayi tipi yağlar, tekstil ve rengin gerektiği her yerde kullanılır.
Ürettiğimiz karamel de tat koku yoktur, sadece sadece ürüne renk vermek için kullanılır.